Új korszak kezdődik a Dellnél

Végéhez ért az EMC Corporation felvásárlása. A 74 milliárd dollár árbevétellel rendelkező cégcsoport minden fronton tarolni kíván.

A Dell Technologies lezárta az EMC Corporation akvizícióját - jelentette be a vállalat. Az egyesülés eredményeként 74 milliárd dollár árbevételű, piacvezető vállalat jött létre. Az új társaság többek között a hibrid felhő, a szoftveralapú adatközpont, az egyesített infrastruktúra, a platformszolgáltatás (PaaS), az adatelemzés, a mobilitás és a kiberbiztonság területén is rendelkezik megoldásokkal.

Hirdetés

A közlemény szerint a Dell Technologies látja el a Fortune 500 listán szereplő vállalatok 98 százalékát informatikai háttérrel, és több piacvezető vállalatot is magában foglal. A két legnagyobb és legismertebb ezek közül az ügyfélmegoldásokat kínáló Dell és az infrastruktúra megoldásokat biztosító Dell EMC, melyek támogatását a Dell EMC Services látja el. A Dell Technologies része továbbá a Boomi, a Pivotal, az RSA, a SecureWorks, a Virtustream és a VMware is.

A Dell Technologies mérete lehetővé teszi, hogy a cégcsoport nagyobb innovációt és több anyagi forrást fektessen a kutatás-fejlesztés, az értékesítés és a marketing, a szolgáltatások és a támogatás területeibe, valamint hatékonyabb és gazdaságosabb megoldásokat nyújtson ügyfeleinek. Bár a vállalat nyilvánosan közzéteszi majd pénzügyi eredményeit, magánkézben van, ezáltal hosszú távon befektetéseit ügyfeleire és partnereire összpontosíthatja - fogalmaz a közlemény.

Michael Dell, a Dell Technologies elnök-vezérigazgatója úgy véli: „A következő ipari forradalom küszöbén állunk. Világunk percről percre egyre intelligensebbé és egyre összekapcsoltabbá válik, végül pedig egybefonódik majd a Dolgok Internetének kiterjedt hálózatával, ami által ügyfeleink korábban elképzelhetetlen dolgokat vihetnek majd véghez. Ezért hoztuk létre a Dell Technologiest. Rendelkezünk minden szükséges termékkel, szolgáltatással, tehetséggel és globális jelenléttel ahhoz, hogy a változás katalizátora lehessünk, és megmutathassunk ügyfeleinknek – méretüktől függetlenül – a digitális jövőbe vezető utat.”

Az újonnan létrehozott Dell Technologies egyesíti a Dell kis- és középvállalati piacon megszerzett vezető szerepét az EMC nagyvállalatok körében betöltött pozíciójával. Így az új cégcsoport számos, komoly növekedési potenciállal rendelkező terület vezetője a 2 billió dolláros informatikai piacon, beleértve a 20 alkalommal megszerzett „Vezető” pozíciót a Gartner Magic Quadrant elemzésében, emellett több mint 20 000 szabadalommal és benyújtott szabadalmi igénnyel rendelkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények