Ősszel érkezik vezeték nélküli kontroller a Playstation 3-hoz

Hirdetés

A Sony bejelentette: tavaly nyáron demózott játékvezérlője mégsem idén tavasszal, hanem ősszel kerül a boltok polcaira, ami azt jelenti, hogy a Microsoft új technológiájával, a Project Natallal együtt debütálhat a szórakoztatóelektronikai piacon. Ezzel új front nyílik a konzolháborúban, hiszen a jelenleg messze piacvezető Nintendo Wii erős konkurenciát kap majd a Playstation 3 oldaláról, viszont mindenkit meglephet az Xbox 360-hoz érkező abszolút kontroller nélküli megoldás – a kérdés az, hogy a kíváncsi játékosok melyik gyártó mellé teszik le a voksukat, illetve milyen válaszlépésre készül az innovatív Nintendo az erősödő küzdelemben.

Az már jól látszik, hogy a hagyományos, gombokkal és joystickokkal teletűzdelt vezérlők ideje lejárt, a piac szereplői feltétlenül a mozgásérzékelős vívmányok felé terelgetik a játékosokat. A Sony eredetileg Gem kódnéven fejlesztett kontrollere a Wii Remote-ra hasonlít leginkább, különös ismertetőjele a pálca végén található színváltós gömb. A rendszer lelke a PS3 Eye kamera, amely a gyártó szerint a milliméternél kisebb elmozdulásokat is biztosan képes követni, majd az ennek megfelelő képet megjeleníteni a kijelzőn. A Videogaming247 oldal egy bennfentes informátorra hivatkozva azt írja, a kontrollernek az Arc nevet adták a Sonynál.

A Microsoft 2010 novemberében dobja piacra a tavalyi E3 szórakoztatóelektronikai szakkiállítás egyik szenzációját, a kontroller nélküli játékélményt nyújtó Project Natalt. A mozgásérzékelős kamerára alapuló technológia lehetővé teszi, hogy az érzékelő a felhasználó egész testének mozgását kövesse, felismerje arcát és hangját, továbbá képes valódi tárgyak letapogatására, s mind gesztusokkal, mind hanggal lehet parancsokat kiadni a segítségével.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények