Samsung: I Fold

Múlt hét végén számoltunk be arról, hogy a jó pár, tesztelésre és kicsomagolásra kiküldött Samsung Galaxy Fold hajlítható kijelzős készülék közül néhány megjelenítője hamar megsérült, esetleg teljesen megadta magát. A Samsung először jelezte: nem szabad a kinyitott állapotban 7,3" átmérőjű panel külső védőrétegét lehúzni, mivel az a hajlítható technológia, pontosabban a védelem része. Ezt, és a megfelelő használatot a későbbiekben határozottabban jelezni fogják, noha jelzés a védőrétegre vonatkozóan eddig is volt, csak néhányan átsiklottak felette.

Most viszont teljes egészében elhalasztották a piacra kerülést, következzen a hivatalos, angolról fordított sajtóközlemény:

"Nemrég teljesen új mobilos kategóriát mutattunk be: egy okostelefont több új technológiával, amelyek lehetővé teszik a kellően flexibilis kijelző összehajtását. Büszkék vagyunk a Galaxy Fold keltette izgalomra, és bár sok tesztelő előrevetítette a kategóriában rejlő lehetőségeket, néhányan arra is rámutattak, hogyan lehetne további előrelépésekkel a legjobb felhasználói élményt biztosítani. Azért, hogy ezeket a visszajelzéseket kellően ellenőrizhessük, úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk a Galaxy Fold piacra kerülését. Terveink szerint a következő hetekben jelezni tudjuk az új megjelenést.

A kijelzővizsgálatok első eredményei a hajlító mechanizmus (hinge) alsó és felső, szabadon lévő részére eső behatásokra irányították figyelmünket. Egy esetben a belső komponensek is kihatottak a megjelenítő teljesítményére. Újabb lépéseket fogunk tenni a panel védelmének erősítésére, és pontosabban jelezni fogjuk a kijelző megfelelő használatára vonatkozó észrevételeket, a külső védőréteget beleértve, hogy a felhasználók a legtöbbet kihozhassák Foldjukból. Értékeljük vásárlóink bizalmát, ami számunkra a legfontosabb. A Samsung szorosan együttműködik vásárlóival és partnereivel a piac előremozdításáért. Köszönjük a türelmüket és megértésüket."

Az ugyan nem derül ki, pontosan mikor lesz a Fold végre elérhető, ám jelzésértékű lehet a "következő hetek" szóhasználat. A döntés meghozatala nem lehetett könnyű, hiszen már piacon a Royole FlexPai és közel a Huawei Mate X megjelenése. 2000 eurós, azaz 642 ezer forintos nyitóárral azonban egy roppant sérülékeny készüléket sem lehetett csak úgy piacra dobni.