Régen minden jobb volt?

Még mindig van, aki 25 éves technológiával végzi a féltengelykiegyenlítést, és milyen jól teszi! Szerencse, hogy a galambok sem tudtak kárt tenni a Commodore 64-ben.

Hirdetés

A fogyasztói társadalom nem igazán tud mit kezdeni az elavult technológiákkal. Az évente telefont cserélő generáció a nagyvállalatoknak kiváló ügyfélkört jelent, de nem volt ez mindig így. A lengyelországi Gdańskban van egy javítóműhely, ahol megállni látszik az idő. A 25 évvel ezelőtt vásárolt Commodor 64-es gép, amire egyedi szoftvert telepítettek a mai napig fontos elemét képezi a felszerelésnek.


(forrás: Commodore USA) [+]

Volt, hogy a lyukas tető miatt ázott, néhányszor talán a galambok is megkínálták, de rendületlenül teszi a dolgát a masina, írta még januárban Bartek Gatz, a fotó szerzője. A házi gyártású program számolja ki, hogy mekkora tömegű ellensúlyra van szükség a féltengely kiegyenlítéséhez. Dióhéjban a rendszer úgy működik, hogy a piezoelektromos érzékelők, illetve a generált rezonanciagörbe alapján kalkulál ellensúlyt, az ügyfelek elégedettsége alapján nem is kell ennél több. Zseniális!

Előzmények