Programozás környezettudatosan: versenyt hirdet a Pázmány

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kara az idén is meghirdeti a „Programozz környezettudatosan” programozói versenyt, melyen a nyertes csapatok pénzdíjban részesülnek. Az indulók feladata elkészíteni egy olyan egyszerű, hosszú ideig futtatható programot, mely az anyagtakarékosság és az energiatakarékosság szempontjait egyaránt figyelembe veszi.

Hirdetés

Az ez évi feladat egy olyan program elkészítése, amely a hálózaton keresztül kapott szudoku-táblákat a játék szabályai szerint kitölti, majd kilences csoportokban forgatással, tükrözéssel egymásra helyezi úgy, hogy azok a 3D-s értékelési szabály szerint a maximális eredményt adják. Ezeket kell aztán visszaküldeni az értékelő szervernek. A szudoku-pontszám mellett az eredmény megállapításának másik szempontja a program energia-felhasználásának mérése. Ezt egy monitor nélküli, egységes konfigurációjú számítógépen mért egyéni energiafogyasztás alapján határozzák meg.

A megvalósított eljárásokat elismert szaktekintélyekből álló zsűri is kiértékeli. A versenyprogram beadási határideje március 7., az eredményhirdetésére pedig március végén egy rövid, a témakörrel foglalkozó konferencia keretein belül kerül sor. A győztesek között összesen 350 ezer forint pénzdíjat osztanak ki.

Jelentkezni, illetve bővebb információkat olvasni a verseny weboldalán lehet.

Azóta történt

Előzmények