Máris itt az utód: augusztusban indul a Taxify

Egyetlen nap sem telt el az Uber kivonulása óta, máris bejelentkezett az űrt kitölteni kívánó észt startup, mely a szabályok szerint kíván játszani.

Hirdetés

Alig néhány órával azután, hogy vasárnap délben az Uber felfüggesztette hazai tevékenységét, az alkalmazást a hazai alkalmazásboltokból elérhetetlenné tették és az utolsó utas is becsukta maga mögött az ajtót, már meg is érkezett az utód: a Taxify augusztusban indul Budapesten.

Az észt vállalkozásról 2014-ben írtunk, mint az Uber kihívójáról. A Napi.hu beszámolója szerint a cég azt ígéri, betartják a taxisrendeletet, viszont technológiában és életérzésben hozzák mindazt, amit az Uberben szerettek a felhasználók. A fix tarifás rendszerhez idomuló árazásért cserébe készpénzes fizetési lehetőség, e-számlára, illetve taxiórás, nyomtatott bizonylatra is számíthatnak az észak-európai társasággal utazók.

A cég szóvivője a lapnak elárulta, hogy bár direkt megkeresést nem intéztek az Uber hazai sofőrjeihez, azok "tömegszámra jelentkeztek" maguktól is. A szabályok betartását, így az autók sárgítását azzal segíti majd a Taxify, hogy a megtett út arányában térítenek vissza százalékot a sofőröknek.

Azóta történt

  • Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

    Az utazásmegosztó vonzó jutalékokkal csábít, és anyagilag is támogatja a szükséges vizsgák letételét.

  • Ma 14 órától indul a Taxify Debrecenben

    Az alkalmazáson keresztül rendelt autókban a debreceniek kedvezményesen, diáktarifával utazhatnak, és az applikáción keresztül, okostelefonjukkal is intézhetik a fizetést.

Előzmények