Győző győzött – kiállítás

A tárlat két hónapig ingyenesen látogatható a Zipernowsky Ház nyitva tartási idejében.

Az idén 50 éves Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) időszaki kiállítással emlékezik meg legendás egykori főtitkáráról, Kovács Győzőről, aki február 27-én lenne 85 éves.

Hirdetés

Meghívó
[+]

A tudományos népszerűsítésben elévülhetetlen érdemeket szerzett, színes egyéniségű tudós – az első magyar elektronikus számítógép, az M-3 egyik építője – életművét, páratlan nemzetközi kapcsolatrendszerét a családja által rendelkezésre bocsátott személyes tárgyak és dokumentumok, kiállításon először látható emlékek révén ismerhetjük meg.

A tárlaton a Jövő múltja (NJSZT Informatika Történeti Kiállítása) műtárgyállományából is látható fontos tárgy. E gyűjtemény alapjait nem kis részben épp Kovács Győzőnek köszönhetjük.

A kiállítás helye: Zipernowsky Tudományok és Művészetek Háza, 1113 Budapest, Bartók Béla út 33.

A megnyitó időpontja: 2018. február 19., 18 óra, a kiállítást megnyitja: Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatója

A tárlat két hónapig ingyenesen látogatható a Zipernowsky Ház nyitva tartási idejében.

Regisztráció a megnyitóra: csontosne.marika.ext@evopro-group.com.

Azóta történt

Előzmények

  • Te tudod, mi az az ESZR? Most ötven éves

    A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatikatörténeti Fóruma és az Óbudai Egyetem a szocialista országok Egységes Számítógép Rendszerének történetét ismertető rendezvényét szervez.

  • Átadták az NJSZT idei díjait

    A társaság idén is öt kategóriában ismerte el az informatikában, az informatika népszerűsítésében és terjesztésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó hazai szakembereket.

  • MI és a Robot

    A kiállítás rendezői arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a mesterséges intelligencia és a robotika exponenciális sebességű fejlődése teljesen meg fogja változtatni a mindennapjainkat.