A Kaspersky részben Svájcba költözik

Fontos üzemágakat telepítenek ki Oroszországból, hogy cáfolhassák a vállalatot ért vádakat, és nagyobb adatbiztonságot kínáljanak.

Az orosz bázisú Kaspersky Lab ma bejelentette, hogy infrastruktúrájának több fontos elemét átköltöztetik Zürichbe.

A hivatalos indoklásban az áll, hogy a moszkvai kormányzati befolyással gyanúsított biztonsági vállalat a nemrég meghirdetett, komplex, globális átláthatósági projektjének egyik lépéseként teszi ezt. A bejelentés szerint 2019 végéig többek között a szoftvergyártás egy részét, az adattároló és -feldolgozó rendszer (Kaspersky Security Network – KSN) szervereinek egy részét ( egyelőre az USA, valamint Európa, Ausztrália, Japán, Szingapúr és Dél-Korea polgárainak adatait menedzselő részleg) telepítik át Svájcba, illetve létrehozzák első Átláthatósági Központjukat.

Kaspersky
[+]

A Kaspersky azt reméli e változtatástól, hogy sikerül visszaállítani a főleg a nyugati államokban a politikusok és nemzetbiztonsági szervek akciói és kampányai nyomán megrendült bizalmat. Terveik szerint Svájcban minden eddiginél szélesebb lehetőségeket tudnak biztosítani arra, hogy ügyfeleik mélységben (egészen a forráskódig és dokumentációig) megismerjék, auditálják a vállalat termékeit.

Azóta történt

Előzmények