A HERE folytatja Magyarország 3D-s feltérképezését

  • (f)
  • (p)
Írta: IT café | 2019-04-15 11:37 | Forrás: HERE

Áprilisban a nagyobb utakon, majd májusban a kisebbeken is megjelennek a vállalat fényképező autói.

A HERE ma bejelentette, hogy áprilistól 3D-ben térképezi fel Magyarország egy (újabb) részét.

A vállalat azzal kezdi, hogy a legújabb technikával felszerelt autókkal járják be az utakat, és nagy pontossággal rögzítik az útadatokat, így az útburkolati jeleket és a KRESZ-táblákat egyaránt. Az egyértelműen azonosítható HERE autók 3D-ben is rögzítenek, valamint utcaszintű képeket hoznak létre a látványosságokról, az üzletekről, benzinkutakról és éttermekről.

Az információkat egy részletgazdag Magyarország-térképen fogják használni, melyet az önvezető autókhoz és egyéb fejlett szolgáltatásokhoz terveztek, amik növelik a közlekedésbiztonságot, enyhítik a forgalmi dugókat és megkönnyítik a városi navigációt.

A következő hetekben a HERE autói az ország összes fontosabb útját bejárják. A felmérés nem zavarja a rendes forgalom menetét.

Az adatvédelem érdekében a rögzített képek csak az autóban tárolódnak, majd később, titkosított formában kerülnek át egy biztonságos tárhelyre. Ezután elkezdődik a feldolgozásuk. A képek csak az után lesznek elérhetőek, hogy az arcokat és rendszámokat elhomályosították. Abban a ritka esetben, ha a képen látható személy vagy rendszám felismerhető maradt, bárki egyszerűen jelentheti ezt a HERE felé.

További információk a https://here.com/en/drive-schedule weboldalon.