Képek a Google új szemüvegéről

Ahogy korábban az IT café is beszámolt róla, a Google okosszemüvegének első változata csúnyán megbukott a konzumer piacon, de a vállalat nem dobta ki a fejlesztési eredményeket, és – viszonylag csendben, mellőzve a hírverést – új projektet indítottak, mert bár a fogyasztókat nem sikerült meggyőzni, világszerte sok intézményben, szervezetnél kifejezetten pozitívan nyilatkoztak az első változatról is. Azt is megírtuk a The Wall Street Journal belsős információira támaszkodva, hogy az új Google Glass már használható állapotban van – és a továbbfejlesztett változatot tesztelésre már szállítják egészségügyi intézményeknek, illetve ipari termelő vállalatoknak, valamint fejlesztőknek.

Hirdetés

Most újabb hírek érkeztek a Google Glass 2.0-ról, ugyanis az amerikai távközlési felügyelet (Federal Communications Commission – FCC) weboldalán kódszámmal jelölve megjelent egy dokumentációs csomag, és a leírásokból, valamint a fényképekből kiderül, hogy a Google okosszemüvegéről van szó.

Google Glass 2.0
[+]

Az új szemüveg nagyon hasonlít a régire, külsőre egy fontos változás látható: egy csuklót, forgópántot szereltek a végére, így be lehet csukni, ha nem használják, emellett némi finomítást hajtottak végre az éleken és a felületeken, így gömbölydedebb az új eszköz, mint elődje. Átalakították a töltő portját is.

A kezelési útmutató alapján fontos új hardverelem a visszajelző fény is, mely akkor világít, ha be van kapcsolva az eszköz – ezt valószínűleg az adatvédelem miatt aggódók miatt tették bele.

Az nem biztos, hogy ez lesz a végleges dizájn, mivel az FCC csak bizonyos technikai részleteket vizsgál az engedélyezési folyamat során, a megjelenéssel nem foglalkoznak.

Azóta történt

Előzmények