Gépelés helyett: a Google szorgos asszisztensként jegyzetel

Hirdetés

Már nyolcvankilenc nyelven, köztük magyarul is végezhető tollbamondás a Google Docs és Chrome böngésző használatával, ehhez mindössze a Tools > Voice typing menüpontjára kell kattintani. Miután az ember kiválasztotta a listából a diktálás nyelvét, első alkalommal engedélyezni kell a mikrofon használatát a szoftver számára, aztán már lehet is kezdeni a jegyzetelést.

Van lehetőség arra is, hogy a szerkesztési feladatokhoz se kelljen felemelni a kezét az embernek; szóbeli utasításokkal parancsolgathat, aki hajlandó emiatt angol nyelvre váltani, a központozással egyetemben ugyanis ezeket a funkciók jelenleg csak így érti meg a Google. A diktálás viszont meglepően pontos és gyors magyarul is, talán némi gyakorlással beépíthető a napi rutinba.

Az utasításkészlet minden eleméről a súgó ad bővebb felvilágosítást, ami ide kattintva elérhető.

Előzmények

  • Megszűnik a Picasa

    A Google Photos veszi át a helyét, a fókuszált fejlesztéssel jobb funkcionalitást és felhasználói élményt ígérnek.

  • Videószerkesztő alkalmazásgyártót vett a Google

    A Fly Labs négy programot készített, az elmúlt másfél évben 3 millió letöltést értek el. A funkciókat integrálják a Google Képekbe.

  • Google Aura Project

    Viselhető eszközökkel foglalkozik, a részletekről nem sokat tudni, de nyár óta így hívják a Google Glass utódját is fejlesztő részleget.