Online programozói versennyel toboroz szoftverfejlesztőket a GE Healthcare

A GE Healthcare idén Magyarországon kutatás-fejlesztési projektet indított el 50 millió dollár beruházásával és közel 200 fejlesztői munkahely létrehozásával. A projekt célja az ipari internet, azaz egy olyan technológia és szolgáltatás létrehozása, amely hatékonyabbá, egyszerűbbé és gazdaságosabbá tesz majd számos iparágat, így az egészségügyet is mindenütt a világon – ez a GE egy globális projektje, aminek egy jelentős része Magyarországon valósul meg hazai szakemberek bevonásával.

A GE Healthcare a fejlesztők megkeresésében és toborzásban szokatlan módot választott: egy innovatív online programozói versennyel kívánja megtalálni Magyarország legjobb szoftverfejlesztőit.

Bitfection

A fejlesztői stratégiára és képességekre épülő Bitfection játék a JAVA-programozáshoz értő szoftvermérnököket igyekszik bevonni a GE világába. A játékosoknak egy több tízezer pixelt tartalmazó fiktív orvosi leleten kell azonosítaniuk elváltozásokat, beteg pixelcsoportokat. A beteg területek megtalálása és megjelölése néhány tucat nanorobot feladata, melyek működését a játékosok által Java programnyelven megírt viselkedési logika irányítja. A játék körökre osztott, minden robot egy akciót hajthat végre körönként: például mozoghat, szkennelheti a környezetét, vagy megjelölheti a beteg pixeleket. Az eltérő akciók eltérő energiaszükséglettel rendelkeznek. A kihívást a robotok rendelkezésére álló véges energia minél optimálisabb felhasználása jelenti, ugyanis ha elfogy egy robot rendelkezésére álló energia, akkor nincs lehetősége további akciók végrehajtására.

A játékosok öt különböző, egyre nehezedő pályán próbálhatják ki kódjukat, melyek közül az utolsókat már csak az igazán jó stratégiát használó nanorobotok tudják eredményesen megoldani. A fentiekből kitűnik, hogy a játékosok nem egy triviális problémával állnak szemben, hanem egy érdekes és elgondolkoztató feladattal, melynek nem csak egy jó megoldása lehet.

Állás a legjobbaknak

A pályák sikeres teljesítését követően a játék különböző paraméterek segítségével kiértékeli a játékos kódját és pontozza annak teljesítményét, ezáltal lehetőség nyílik annak összehasonlítására más játékosok eredményével. A legmagasabb pontszámot elérő játékosokkal a GE fel fogja venni a kapcsolatot és felkínálja egy állásinterjú lehetőségét. Természetesen a GE a pontszámon kívül a kódminőséget és a megoldás eleganciáját is figyelembe veszi majd az esetleges interjúk során.

A sikeres felvételin átjutott szoftverfejlesztők később nemcsak a világ egyik legizgalmasabb szoftverfejlesztői projektjében vehetnek majd részt, hanem saját területük legjobbjaival dolgozhatnak együtt egy inspiratív munkakörnyezetben.

A verseny március elején indul és egy kreatív kampány keretein belül online és offline csatornákon jut majd el a fejlesztőkhöz: nagy irodaházak menzatálcáin, óriásplakátokon, online folyóiratok felületén tűnnek majd fel a kis robotok és a játék weboldala. A játék a bitfection.com címen, míg a projektről bővebb információ a GE Healthcare microsite-ján, a minds.hu oldalon érhető el.

Azóta történt

Előzmények