Fujitsu blog: válasz a mérnökök hiányára

Ahogyan haladnak a vállaltok és szervezetek a digitálizáció, digitális működés útján, úgy terem értelemszerűen egyre nagyobb igény olyan szakemberek iránt, akik képesek megtervezni és üzemeltetni a felmerülő feladatokhoz szükséges mainframe nagyszámítógépeket. Ilyen gépeket használnak nagymennyiségű adatok kezelésére például a kormányzati, banki vagy biztosítási szektorban. Mainframe-rendszerekhez szánt menedzselt szolgáltatási portfóliójával (Mainframe Managed Services Portfolio) reagált a Fujitsu a kialakulóban lévő szakemberhiányra.

A szolgáltatások mellett módszertanok és megoldások moduláris kínálatával, valamint többek között a Fujitsu BS2000, a VME és az IBM z rendszereket támogató szakértelemmel és megoldásokkal juttatják nagyobb döntési szabadsághoz és rugalmassághoz az ügyfeleket. Továbbá létrehozták az Enterprise Platform Services (EPS) Akadémiát, amely az adatközponti- és mainframe-technológiák piacán kínál szakértelmet és karrierlehetőségeket a jelentkezőknek.

A mainframe-menedzsment szolgáltatás keretein belül első körben környezetelemzést végeznek a Fujitsu szakemberei, azonosítják a fejlesztést, modernizálást igénylő alkalmazásokat, eldöntik, hogy mit érdemes továbbra is mainframe rendszeren futtatni, illetve mely területeken ajánlott fontolóra venni a platformváltást. Ezután megállapodás alapján testreszabott szolgáltatáscsomagot kínálnak, ami sokkal rugalmasabb a hagyományos CPUMISP-értéken (számítási teljesítményen) alapuló szerződéseknél.

„A mainframe-rendszerek hosszú távú üzemben tartása ma sok vállalatnál komoly aggodalom forrása. Ezt kívánjuk orvosolni mainframe-rendszerekhez szánt, új, menedzselt szolgáltatásainkkal. Elsősorban a mainframe-szoftverek optimalizálására törekszünk, hiszen ezek teszik ki a teljes üzemeltetési költség 60 százalékát. Szeretnénk ügyfeleink partnereként, velük közösen megtalálni az optimális módszert mainframe-rendszereik karbantartásához” – nyilatkozta Richard Carnstone, a Fujitsu EMEIA-régióbeli szervezetének külső mainframe-rendszerekért felelős vezetője.