Magyar IT-cégek a világ legjobbjai között

  • (f)
  • (p)
Írta: IT café | 2018-04-17 09:41 | Forrás: Forbes.hu - Financial Times

Először szerepelnek magyar vállalkozások a Financial Times listáján, amelyen az ezer leggyorsabban növekvő európai vállalkozást rangsorolják.

Frissítés: A hír tegnapi közzétételekor sajnálatos módon elégtelenül jeleztük, hogy a céges közleménynél bővebb információkat tartalmazó tudósítást szerkesztett formában a Forbes.hu oldaláról vettük át. Ezért elnézést kérünk a hírt jegyző újságírótól és a laptól. A hivatkozási hiányosságokat pótoltuk.

 

A garázscégként 8 éve indult Supercharge a 103. helyen végzett, ezzel a legjobb magyar szereplő. A listára felkerült a – szintén mobilalkalmazásokat fejlesztő – Attrecto is, ezzel egy budapesti mellett egy vidéki (győri) vállalkozás is ott van az európai élbolyba - írja tudósításában a Forbes.hu.

A brit gazdasági lap aszerint rangsorolta a vállalatokat, hogy a 2013-2016 közötti időszakban mekkora növekedést értek el. Ez alapján a Supercharge a 103. helyen végzett, 1124%-os árbevétel bővülést felmutatva, amivel régiós szinten is bekerültek a legjobb tízbe.

Financial Times
[+]

Financial Times
[+]

Az Attrecto a 132. lett, 902%-os növekedéssel (a vizsgált időszakban). A győri fejlesztőcég korábban Jeremie-tőkét is kapott, az EU-forrásokból az X-Ventrues Alpha fektetett a társaságba, miközben az ún. Az Attrecto került már fel hasonló listára, éppen egy évvel ezelőtt a Deloitte Tech Fast 50 lajstromában az egyetlen magyar volt.

A régióból csak technológiai cégek kerültek be az élmezőnybe, feltűnő a lengyel dominancia, amire magyarázat a hatalmas lengyel gazdaság, amiben eleve fontos szerepe van a helyi kis- és közepes vállalkozói szektornak.

Nagyot ugrottak

A Supercharge új ebben a mezőnyben. A társaságot 2010-ben alapították magyar egyetemisták és a vállalat ma már olyan digitális termékek készítésével foglalkozik, amik felhasználók millióinak teszik könnyebbé az életét. A csapat piacvezető cégek stratégiai fontosságú alkalmazásait tervezi és fejleszti, ügyfeleik közé tartozik az OTP Bank, a Santander Bank vagy éppen a NetPincér. A vállalat ma már közel 100 szoftverfejlesztőt, dizájnert és más digitális szakértőt foglalkoztat budapesti és londoni irodájában.

„Úgy érezzük, hogy a növekedési pályánk elején vagyunk. Folyamatosan törekszünk arra, hogy globális szinten a legjobbak közé tartozzunk. Ez a törekvés a kultúránk egyik meghatározó eleme, ami egy meglepően erős mozgatórugója a növekedésnek is. Azt gondolom, hogy nagyon izgalmas szakasz áll előttünk a következő években” – mondta el a Forbes.hu-nak a növekedés okait firtató kérdésre az ügyvezető-társtulajdonos Tessényi András.

A Supercharge irodát nyitott Londonban is, mint elmondták, innen már 5 évvel ezelőtt is voltak ügyfeleik, de a helyi képviseletük csak tavaly év eleje óta pörgött fel. „A Supercharge UK 2017 elején indult útjának igazán, így a Financial Times rangsorában az iroda eredménye nem jelentkezett még. Ettől függetlenül nagyon sikeresnek ítéljük meg az első évet és nagy reményeket fűzünk a gyorsan növekvő irodához. Miközben Magyarországon a piac és a cég méretéből fakadóan már nem reális a korábbi évek 2-3-szoros éves árbevétel bővülése, addig a londoni irodánkban ezt tervezzük hozni” – mondta el Tessényi.