Már lehet jelentkezni az idei EuroSkills versenyre

A HTTP Alapítvány – együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal – idén is megrendezi az EuroSkills nemzetközi szakmai verseny magyarországi informatikai válogatóversenyét 18-25 éves diákok és fiatal hálózati szakemberek számára. A versenyre február 28-ig lehet jelentkezni a verseny weboldalán.

A „szakmák Európa-bajnokságának” is nevezett verseny hazai győztes csapata képviselheti Magyarországot a belgiumi Spa-Francorchamps-ban, az informatikai hálózati rendszergazda szakmában.

Az EuroSkills Európa legnagyobb szakmai versenye. A kétévenként megrendezett megmérettetésen kontinensünk legjobb fiatal szakemberei vetélkednek negyvennél is több szakmai területen. A soron következő EuroSkills 2012  Belgiumban lesz, október 4-6-án, több mint 30 ország közel 500 versenyzőjével.

A 2010-es portugáliai versenyre készülve a hálózati informatika magyarországi selejtezőjén több mint 400 fiatal indult. A győztesként kikerülő csapat Lisszabonban bebizonyította, hogy helye van a legjobbak között: mindössze néhány ponttal lemaradva a dobogóról a 4. helyen végeztek. Egyéniben még ezt a teljesítményt is felülmúlva egy arany, egy ezüst és egy bronz medállal térhettek haza versenyzőink.

A hazai válogató szervezését 2012-ben ismét felvállaló HTTP Alapítvány ezúttal is több száz képzett magyar hallgatót és szakmabeli fiatalt vár az eseményre. A verseny két részből fog állni. Az első forduló 2012 márciusában lesz, ahol a háromfős csapatoknak online feladatokat – teszteket és szimulált hálózati feladatokat – kell megoldaniuk. Innen a hat legeredményesebb csapat jut tovább.

A 2012. áprilisi kétnapos döntőre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakma Sztár Fesztiváljának részeként kerül sor a Hungexpo „D” pavilonjában. A fináléban a csapatoknak egy cég mindennapi működésében felmerülő valós informatikai problémákat kell majd megoldaniuk.

Azóta történt

Előzmények