Európában baj van a kártyás fizetéssel

Főként a Visa rendszerében vannak gondok, de a probléma súlyosabb is lehet.

A magyar sajtóban elsőként a portfolio.hu írta meg brit forrásokra hivatkozva, hogy a Visa-kártyával vásárlókat sorra utasítják el az üzletek technikai probléma miatt. A cég szóvivője elismerte, hogy technikai nehézségeik adódtak, melyek miatt elővigyázatosságból nem teljesülnek a vásárlások. Hozzátette, hogy vizsgálják az okokat és a lehető leggyorsabban cselekszenek, hogy elhárítsák azokat.

Hirdetés

Nem sokkal később valamelyest javult is a helyzet, de teljesen nem állt helyre a rendszer. A Twitteren a felhasználók és a kereskedők még mindig folyamatosan problémákról számolnak be.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a fennakadások miatt a Visa kompenzálja-e majd a kiskereskedőket a bevételkiesésért. A legtöbb nagy üzletlánc arról számolt be, hogy észleltek problémát a fizetéseknél, több bank pedig közleményt adott ki, melyben kiemelték, hogy a Visa rendszerében van a hiba.

A hírek szerint csak a kártyás vásárlásokat érinti a leállás, a készpénzfelvétel zavartalan.

A nagyobb brit bankok közül a Barclays azt javasolta ügyfeleinek, hogy használják inkább az ATM-eket, és fizessenek készpénzzel – írja a portfolio.hu

A Mastercard rendszerével egyelőre nincsenek problémák, a társaság szóvivője szerint semmi rendkívülit nem tapasztalnak.

Frissítés: a Visa szombaton bejelentette, hogy elhárították a hibát, és elnézést kértek ügyfeleiktől.

Azóta történt

Előzmények