Rangos és fontos IT-konferencia zajlik Budapesten

22 magyar innováció mutatkozik be az Európai Unió idei legfontosabb infokommunikációs rendezvényén a fővárosban.

Budapesten rendezi meg csütörtökön és pénteken az Európai Bizottság az év legfontosabb európai infokommunikációs fókuszú eseményét. Az ICT Proposers’ Day mintegy 3000 főt lát vendégül szerte Európából – köztük a technológiai iparág vezető képviselőit, vállalatait, innovátorait, akadémikusait. A kutatási és innovációs konferencia kiemelt témája az 5G hálózatok szerepe, a dolgok internete, az ipar 4.0, a robotika, a mesterséges intelligencia és a startupok. A rendezvényen mintegy 6300 előre egyeztetett kétoldalú tárgyalást folytat a regisztrált szervezetek mintegy 3000 résztvevője.

Hirdetés

Magyarország házigazdaként is bemutatkozik a Hungexpón rendezett konferencián: az Innovation HUb fantázianevű, 250 négyzetméteres installáció a hazai kutatói közösség, az akadémiai és üzleti szektor, valamint a feltörekvő startupok innovatív megoldásaiból nyújt interaktív ízelítőt.

Az Innovation HUb látogatói megismerhetik például a 16 éves magyar diáklány, Szegedi Melinda találmányát, az önmagát hűteni és fűteni képes e-fáslit, amely aranyérmet nyert Kínában, az Ifjúsági Tudományos és Technológiai Versenyen. Bemutatkozik az Aeriu startup, amely kereskedelmi forgalomban kapható drónok segítségével teszi hatékonyabbá a raktározás és leltározás folyamatát. A megoldással a cég harmadik helyezést szerzett a Global Forum kanadai startup versenyén. Az érdeklődők láthatják a Servo Movement közösségi árammegosztó rendszerrel működtethető elektromos mopedjét, a Shoka Bell navigáló, világító, riasztó okoscsengőjét, valamint a Miskolci Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem innovációit is, összesen 22 magyar kiállító mutatja be termékeit. A magyar installációt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint az infokommunikációs iparági szervezetek hozták létre.

A rendezvényen az Európai Bizottság bemutatja, hogy 2018-ban milyen infokommunikációs, közvetlenül elnyerhető uniós pályázatokat kínál a vállalkozásoknak. Alessandro Barbagli, az Európai Bizottság technológiai innovációért felelős igazgatóságának programszervezési vezetője szerint a találkozó kiváló alkalom információszerzésre a Horizon 2020 ICT programjairól, a kutatás-fejlesztési partnerkapcsolatok kiépítésére, új projektötletek megvitatására.

Azóta történt

Előzmények