Érik a Sony - Spotify háború

A Sony Music saját zenei streaming szolgáltatás elindításán gondolkodik, mert elégedetlen a tartalmai kezelésével.

Hirdetés

A Sony Music az elmúlt több mint száz évben több százezernyi kiadvány megszületéséhez járult hozzá. Emellett a közelmúltban majd 300 millió dollárért bekebelezte a Michael Jackson jogokat birtokló EMI-t,  tehát a cég erősebb, mint valaha.


[+]

A vállalat első embere Rob Stringer egy BBC-nek adott interjúban megerősítette, hogy a zenei streaming szolgáltatások minden korábbinál fontosabb szerepet játszanak a zeneiparban, és a jelentőségük a jövőben tovább nő majd. Külön kiemelte a Spotify-t, mint a legerősebb piaci szereplőt, viszont azt sem hallgatta el, hogy sokszor elégedetlenek azzal, ahogy a Spotify a kiadványaikat kezeli, és utalt arra is, hogy szerinte a cég egyszerűen igazságtalanul osztja el a befolyó pénzt.

A jövőben nagyobb ellenőrzést szeretnének gyakorolni a kiadóhoz köthető dalok és albumok felett, és ez azzal jár majd,hogy várhatóan saját online streaming szolgáltatást indítanak majd. Konkrétumokról még nem esett szó, de ezek azért elég világos szavak. Mindenesetre a Sony terve számos további kérdést felvet, például, hogy hajlandóak lennének-e együttműködni a többi nagy kiadóval a Spotify megregulázásában, illetve mindez megváltoztathatja-e bármilyen szinten a szórakoztatóelektronikai eszközök, vagy szórakoztatóelektronikai funkciókat is tartalmazó telekommunikációs berendezések használatát. Tehát lesz-e új üzleti modell és felbukkannak-e eddig még ismeretlen funkciók.

Azóta történt