5G demóversenyt hirdet az Ericsson Magyarország

Az Ericsson Magyarország nemzetközi versenyt hirdet a jövő 5G és cloud alkalmazásainak elvi kidolgozására. A verseny célja a hazai és európai 5G ökoszisztéma kiépítéséhez kapcsolódó megoldások keresése, melyek a Hálózatba Kapcsolt Társadalom jövőjéért tesznek.

„Azt szeretnénk, ha elképzelnék, hogy mi lenne például, ha nem lenne késleltetés, ha a rendszer sokkal rugalmasabb és testre szabhatóbb lenne, ha ipari követelményeket tudna teljesíteni, ha átéreznék, hogy az ebben rejlő lehetőségek határtalanok. A jövő hálózata ebben a pillanatban is egy formálódó koncepció, amihez még mindenki hozzáteheti legjobb tudását – erre szeretnénk biztatni az európai diákságot és start-upokat, ezért hívtuk életre demoversenyünket” – mondta el Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója.

A jövő iparági összefonódásainak tendenciáját figyelembe véve a pályázat igazi multidiszciplináris gondolkodást igényel, így a műszaki területek mellett gazdasági, egészségügyi és design területekről is várják az európai egyetemisták és start-upok jelentkezését.

A döntőbe jutó csapatok támogatást kapnak a prototípusuk megvalósításához, melyet az Ericsson vezetőiből és külső partnereiből álló zsűri előtt élőben mutathatnak be. A legjobbak több ezer euró értékű nyereményt és üzleti értékelést kapnak, valamint lehetőséget arra, hogy bemutatkozhassanak az Ericsson Garázsban, az Ericsson Magyarország innovatív technológiai inkubátorában.

A versenyről bővebb információ és a jelentkezés lehetősége a hivatalos weboldalon található.

Azóta történt

Előzmények