Megnyitották az Ericsson Magyarország új székházát

A létesítmény Magyarország egyik legkorszerűbb irodaépülete, többek közt fejlesztési laboratóriumnak, az Ericsson innovációs központjának és az Ericsson Garázsnak is otthont ad.

Börje Ekholm, az Ericsson elnök-vezérigazgatója és Orbán Viktor magyar miniszterelnök a mai napon közösen adták át  az Ericsson Magyarország kutatás-fejlesztés és innováció jegyében épült, új budapesti székházát. Az esemény alkalmából az Ericsson stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel.

Az Ericsson Magyarország 2000 munkavállalója közül több mint 1700 fő fog dolgozni a budapesti egyetemi városrész szívében, a Duna partján található irodaházban. Az Ericsson Házban több mint 1400 fő munkája közvetlenül a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódik, a többiek a szolgáltatás, értékesítés és üzleti területeken dolgoznak majd.

Ericsson - Budapest
[+]

 

Hirdetés

Az Ericsson K+F központja az Ericsson globális K+F rendszerének része. Az új központ Magyarország egyik legkorszerűbb irodaépületeként többek között hipermodern kutató laboratóriumnak, az Ericsson innovációs központjának,  az Ericsson Garázsnak is otthont ad.

A jeles esemény alkalmából az Ericsson szándéknyilatkozatot írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) az oktatás, kutatás és innováció terén folytatott hosszú távú együttműködés kiterjesztéséről. A szándéknyilatkozat célja a stratégiai partnerségi platform erősítése, a BME és az Ericsson számára kölcsönösen előnyös konstrukció kialakítása az ismeretátadás és a kutatás-fejlesztés terén.

Ericsson
[+]

Börje Ekholm, az Ericsson elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az Ericsson hagyományosan kiváló kapcsolatot ápol Magyarországgal. A helyi K+F szervezet folyamatos bővülése a magyar kutatók és mérnökök nagyszerű munkájának eredményén alapul – többek közt a magyar szakembereknek köszönhetjük a valós idejű elemzőalkalmazásunk, az Ericsson Expert Analytics fejlesztését is.

A tehetség, szakértelem, erős helyi jelenlét és eddigi eredményeinek révén a magyarországi 5G hálózat kialakításában első számú, megbízható üzleti partnerként tudunk részt venni.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel aláírt szándéknyilatkozat is nagyszerű hír a helyi innováció és együttműködés szempontjából. A kutatási eredmények mellett ez tovább erősíti társaságunk jó hírnevét az egyetemi hallgatók körében, illetve növeli a BME, mint oktatási intézmény népszerűségét is.”

Azóta történt

Előzmények