Elkészült a Windows 10 októberi frissítésének a frissítése

Még az előző hét közepén írtunk a Windows 10 októberi frissítésének hivatalos elérhetőségéről, de nem sokkal később arról kellett beszámolnunk, hogy a Microsoft határozatlan időre visszavonta a csomagot, annak telepítése ugyanis – eddig tisztázatlan okokból kifolyólag – adatvesztéshez vezethetett.

Hirdetés

A vállalat most bejelentette, hogy sikerült feltárniuk a problémát, és már el is készült egy új, 17763.17-es verziójú javítás, amely gyakorlatilag az adatvesztési hibától mentes októberi frissítésnek fogható fel. Ezt egyelőre a Windows Insider programon belül érhető el, vagyis a Microsoft törekszik a biztonságra, így újra átmegy a fejlesztés az általános közösségi tesztelési procedúrákon, mire ténylegesen bevetésre kerül publikus formában is. Az sem gond, aki már telepítette a korábbi csomagot, ugyanis ehhez készült egy KB4464330-as jelzésű javítás, ami már elérhető.

A hibát egyébként érdekes módon egy korábban jelzett probléma javítása okozta. Többek között a mappaátirányítás engedélyezésével megoldható az, hogy az alapértelmezett helyen található felhasználói mappa, benne gyakorlatilag minden felhasználói adattal, át legyen helyezve egy másik helyre. A tesztelők azonban még tavasszal jelezték, hogy a Windows 10 áprilisi frissítése kreál egy extra felhasználói mappát, amire az októberi frissítés reagált is egy kóddal, ami ezt törli. Sajnos azonban számos más változás mellett sikerült egy olyan hibát generálni, amely konkrétan felhasználói adatokat törölt az egyes rendszerekről.