Egy korszak vége: Yahoo helyett Altaba

Miközben javában izmoznak a felek a Verizon-féle felvásárlás körül, a megmaradó részek elvesztették Yahoo-jellegüket. Az új név az Alibaba csoportra utal.

Az eddig ismert Yahoo nincs többé, ahogy mától Marissa Mayer sem vezeti tovább a vállalatot. Ahogy arról az IT Café is beszámolt korábban, a Verizon 4,8 milliárd dollárt fizetett a cég nagy részéért, amiből ugyan kimaradtak az Alibaba részvényei, az alaptevékenységhez nem kapcsolható szabadalmak, illetve egyéb mellékhajtások. Ezeket mostantól Altaba néven kell keresni, már ha valaki kíváncsi rájuk.

Hirdetés

Mindössze öt vezetőségi tag marad a csapatban, Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas Mclnerney és Jeffrey Smith. Mindenki más, a már említett ügyvezetőasszonnyal együtt más utak után néz. Igaz, Marissa Mayer ígéretet kapott arra, hogy a felvásárlás után is szerephez jut a Verizon égisze alatt, de hogy pontosan milyen feladatot képzeltek el számára, egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Közben az egész ügylet billegni kezdett, miután a több mint egymilliárd ügyfél adatait érintő botrány napvilágra került, ugyanis a Verizon vezetősége becsapva érezte magát, emiatt további kedvezményeket kért, sőt az is előfordulhat, hogy a kellemetlen hírek nyomán elállnak a vásárlástól.

A Yahoo (vagyis mostantól Altaba) esedékes pénzügyi jelentése során további információk várhatók a felvásárlással és a biztonsági incidens hatásaival kapcsolatban, még januárban.

Azóta történt

Előzmények