A Dell ékszerekkel kampányol az újrahasznosítás mellett

Még mindig sok tonnányi értékes anyag kerül a szemétbe évente, a vállalat imázsépítő akciói ez ellen lépnek fel.

A Dell két kampányt is bejelentett, melyek célja, hogy felhívja a figyelmet a használt hardverelemek értékes anyagainak újrahasznosítására.

Hirdetés

A látványosabb promóciót a színésznő, vállalkozó és aktivista Nikki Reed közreműködésével indították, e kampány célja egy megújuló forrásokat felhasználó tervezői mozgalom létrehozása. A Bayou with Love és a Dell The Circular Collection kollekciója egy új, limitált kiadású ékszerkollekció, amelyet az Egyesült Államokban gyártanak, és amelyhez kizárólag a Dell újrahasznosítási programjaiban visszanyert aranyat használják fel. A 14 és 18 karátos aranygyűrűket, fülbevalókat és mandzsettagombokat tartalmazó kollekciót az idei CES-en mutatták be.

Dell-arany
[+]

A másik akcióban a Dell egy kísérleti programot indított, amelyben használt elektronikai cikkekből származó aranyat használnak fel új alaplapokhoz. Ezek az alaplapok márciustól a Latitude 5285 kétfunkciós modellekbe kerülnek. A program keretében az alaplapokról készült egy megvalósíthatósági tanulmány, majd az arany újrahasznosításnak folyamata elnyerte az UL Environment minősítést is. Ezzel a Dell a műanyagok mellett a nemesfémekre is kiterjeszti az újrahasznosítási programját, és a következő évben több millió új alaplap állítható elő a módszerrel.

A Dell emlékeztet rá, hogy jelenleg az elektronikai hulladékoknak mindössze 12,5 százalékát hasznosítják más termékekben. Ennek eredményeképpen, ha csak a lecserélt telefonokat számítjuk, Amerikában körülbelül 60 millió dollárnyi arany és ezüst kerül a kukába évente.

Az ügyet támogató fogyasztók az Egyesült Államokban leadhatják a használt, már feleslegessé vált elektronikai cikkeket a Dell Reconnect programban részt vevő Goodwill pontokon, a Dell partnereként működő ingyenes újrahasznosítási szolgáltatás keretében. A környezetkímélő kinyerési folyamat során a használt elektronikai cikkeket a Dell környezetvédelmi partnere, a Wistron GreenTech alkatrészekre bontja. Az alaplapokon található aranyat ezután a Dell zárt beszállítói láncának részeként új számítógépek alaplapjához vagy más termékekhez használják fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények