Újabb csúcsot ért el az Apple részvényárfolyama

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy az Apple új vezetőjének sikerült elnyernie a befektetők bizalmát, mivel a cég részvényeinek árfolyama tegnap újabb csúcsot döntött. Az eddig legnagyobb értéket két éve, 2012 szeptemberében jegyezték, akkor 100,72 dollárt, tegnap azonban egy rövid időre 101,09 dollárt ért egy részvény. Később némileg visszaesett, de még mindig csúcsközelben jár. Így a cég részvények alapján számított értéke, a piaci kapitalizációja körülbelül 604 milliárd dollár.

Az Apple részvényei 2014. augusztus 20-án

A visszaerősödés egy körülbelül kétéves mélyrepülés után az utóbbi hónapokban már folyamatos. A 2013 áprilisi mélypontot (55,1 dollár, illetve 300 milliárdos érték) egyértelműen az hozta el, hogy általános bizalmatlanság övezte az új vezetést, nagyon sokan tartottak attól, hogy a legendás vezető, Steve Jobs kreativitása és vezetési módszere pótolhatatlan. Erre csak ráerősített, hogy a húzótermékek, az iPhone és az iPad eladási statisztikái elmaradtak a várakozásoktól, miközben a legnagyobb versenytárs, a Samsung dinamikusan terjeszkedett.

Mára az Apple egyrészt javított mutatóin, illetve a Samsung növekedési üteme is lassult, emellett Tim Cook meg tudta győzni a befektetőket, hogy a cég továbbra is innovatív vállalkozás maradt, mely például a hamarosan megérkező okosórával újabb piaci siker küszöbén áll. Állítólag más termékek fejlesztése is folyik, ám erről a vállalat nem ad ki információt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények