Az Apple nem tud hibázni: 10 millió iPhone ment el az első hétvégén

  • (f)
  • (p)
Írta: Dajkó Pál | 2014-09-22 15:38 | Forrás: IT café

Nincs már Steve Jobs, de az Apple-hűség és az iPhone-ok népszerűsége töretlen: az előrendelésekkel együtt a cég újabb csúcsot döntött.

Az Apple bejelentette, hogy – annak ellenére, hogy a kínai forgalmazást még nem sikerült beindítani – az új készülékeikből (iPhone 6, illetve iPhone 6 Plus) a bevezetés első hétvégéjén több mint 10 millió darab talált gazdára.

Tim Cook, a vállalat vezetője büszkén jelentette be a hivatalos sajtóközleményben, hogy a siker minden várakozásukat felülmúlta, és a szeptember 19-i hivatalos bevezetés óta olyan sok készüléket adtak el, hogy új bevezetési eladási rekordot értek el.

Az Apple az új termékeket a múlt hétvégén tíz régióban kezdte árusítani, a szolgáltatókkal történt megállapodások nyomán kétéves szerződés esetén 199 dollár induló ártól. Már maga az előrendelés is csúcsot döntött, mivel az első 24 órában négymillió eszközre érkezett igény.

Az Apple iPhone 6 bevezetése
„New Slaves” – írja Barry Smit a Twitteren

A hétfőn érkezett, alig palástoltan elégedett vezérigazgatói körítés már a megszokott: „nem számítottunk ekkora rendelésre, de igyekszünk mihamarabb kiszolgálni mindenkit”.

Tim Cooknak egyébként igaza van: az egy évvel ezelőtt kiadott iPhone-modellek (5S és 5C) ugyanennyi idő alatt kilencmillió példányban fogytak el – arról nem is beszélve, hogy két éve az iPhone 5 ötmillió körüli eladást produkált a bevezetési hétvégén.

És az eredmények csak jobbak lehetnek, hiszen e hét péntekjétől újabb 20 országban lesznek kaphatók az új készülékek, illetve az év végéig további 115 országban teszik őket elérhetővé.

A siker hatása a tőzsdén is érzékelhető: újra emelkedni kezdtek a részvényárak.