A YouTube legnépszerűbb videói 2006-ban

Év vége, toplisták, összefoglalók készítésének ideje. A brit Webuser nevű online magazin is elkészített egy ilyet, méghozzá a YouTube legkedveltebb videóinak listáját tették közzé – pontosabban csak a lista első részét, az öt (szerintük, Nagy-Britanniában) legnépszerűbb videót gyűjtötték össze.

Pontosabban végül csak négy lett belőle, mert az ötödikként beválasztottat, melyen Arsene Wenger és Thierry Henry összetűzése szerepelt, a YouTube házigazdái tartalma miatt eltávolították azóta.

Maradt hát négy, s ezek közül az egyik a Star War Kid, melyről már írtunk – ezt tartják a net legnépszerűbb, legtöbbször megnézett, letöltött kisfilmjének. A maradék három közül – ne feledjük, a brit közönséget vették alapul – egyet biztosan ismernek a magyarországi netezők is: a talpraesett kongói Guy Goma szerepel rajta, amint éppen interjút ad a BBC News 24 című műsorában. A dolog érdekessége, ahogy a magyar lapok is beszámoltak róla, hogy az afrikai fiatalember valójában állásinterjúra érkezett a televízióba, de összetévesztették Guy Kewney internetes szakértővel, s helyette nyilatkozott az IT-gazdaság aktuális problémáiról.


Akit nem lehet zavarba hozni

A negyedik helyen szereplő videó egy sorozat része, melynek darabjait, valójában egy hangos netes naplót a Peter keresztnevű angol úriember tette fel a YouTube-ra. Ez azért lett európai hírű annak idején, mert a fiatalos lendületű Peter 79 évesen kapott rá a kamaszok egyik kedvenc szórakozására.


Képviselői keménység

Az első helyen szereplő film igazi brit belügy, mert bár igen érdekes látvány Boris Johnson futballmeccs közbeni ténykedése, a konzervatív parlamenti képviselőn nyilván hazájában szórakoznak igazán.

To be continued…

Azóta történt

Előzmények