A Pentagonban betiltották a pendrive-okat

Hirdetés

Az amerikai védelmi minisztérium hálózatában vírusfertőzés ütötte fel a fejét, ezért átmenetileg megtiltották a flashalapú tárolók használatát. Habár a tárca a hírt hivatalosan nem erősítette meg, az alkalmazottakat tájékoztatták az új restrikcióról, melynek részeként a hivatal által biztosított pendrive-okat begyűjtötték az ott dolgozóktól. Egyelőre nem tudni, hogy a tiltás meddig tart, de az is elképzelhető – állt a levélben –, hogy a dolgozók egyáltalán nem fogják visszakapni az eszközöket.

Bryan Whiteman, a Pentagon szóvivője nem adott tájékoztatást arról, milyen vírus terjed a hálózaton, annyit azonban elmondott, hogy egy ismert „globális vírusról” van szó. „Ez nem egyedül a minisztérium problémája, és nem egyedül a kormányzat problémája” – tette hozzá.

Hasonló gondok már a Belbiztonsági Minisztériumnál is felmerültek. A hivatal biztonsági főnöke szeptemberi auditja után azt javasolta, hogy csak engedélyezett flashmeghajtókat és egyéb külső adattárolókat lehessen a hálózatra csatlakoztatni, valamint hogy ezeket az eszközöket vegyék nyilvántartásba. A minisztérium szerint a szigorítások egy részét már életbe léptették, de új szoftvereket is telepítenek a biztonság fokozása érdekében.

Előzmények