A bankok idén a mobilos appokra gyúrnak

Hirdetés

Minden jel arra mutat, hogy 2016. az áttörés éve lesz a banki mobilapplikációk, mobilfizetési megoldások és általában a teljes körű interaktív online bankolás területén – mondta Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója az MTI-nek adott nyilatkozatában.

A bank tulajdonosa, az Intesa Sanpaolo csoport leányvállalati divízióján belül március elején elsőként vezette be új mobilbanki applikációját. A kezdeti alapfunkciókat az év során folyamatosan bővítik majd, és a tervek szerint megújítják az internetbankjukat is. Az elképzelések szerint bevezetik a digitális aláírást mind az online platformokon, mind a fiókokban, ami egyben megteremti az alapot arra, hogy az ügyfeleikkel történő szerződéskötést, egyéb ügyintézést is papírmentessé tegyék.

A CIB Bank továbbra is országos fiókhálózattal rendelkező, univerzális bankként működik Magyarországon, közölte az MTI-vel Simák Pál. Hozzátette, a bank stratégiája szerint a CIB változatlanul univerzális pénzügyi szolgáltatóként tevékenykedő bank marad a magyar pénzpiacon.

Azóta történt

Előzmények