Nyerj a biztonsággal! Játék az IT.newson

Mint ahogy tavaly, idén is: Hic Rhodus, hic salta! - e latin mondással invitáljuk hűséges olvasóinkat a ma kezdődő játékos, ámde némelykor komoly ismeretanyagot is igénylő infobiztonsági vetélkedőnkre, melyet most a Hacktivity tiszteletére szerveztünk. Az egy hétig tartó tudáspróbán – szándékaink szerint – a profi szakemberek mellett a „műkedvelők” is eséllyel indulhatnak – de azért a díjakért meg kell majd küzdeni. Játékunkkal is arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az it-rendszerek biztonsága egyre inkább szerves része az informatikai struktúráknak, és ezt ma már Magyarországon is így gondolják a számítástechnikával kapcsolatban álló felelős felhasználók, függetlenül attól, hogy valaki otthoni, intézményi vagy vállalati szinten kötődik e területhez.

Hat évvel ezelőtt már láthattuk, mire is képes néhány terrorista. Különösen aktuális tehát ezekben a napokban biztonságról, védelemről szót ejteni. A Hacktivity egyik szekciója pont az IT-terrorizmus veszélyeiről fog szólni, mert ez a fenyegetettség már itt van a háttérben. Beszéljünk róla, osszuk meg gondolatainkat! Védekezzünk! Vetélkedőnk kérdéseit részben a konferencia előadói, illetve az IT.news informatikai biztonsági tanácsadója, Krasznay Csaba (Kancellár.hu) állították össze.

Hirdetés

Induljon hát a VERSENY! KLIKK!

Végül, de nem utolsósorban emlékezzünk meg azokról, akik ajándék-felajánlásukkal megtisztelték játékunkat. Van köztük világcég és néhány innovatív hazai vállalkozás is (ábécésorrendben): AQUA Computer, Könyvlelő.hu, NETGo.hu, NOD32, Notebookspecialista.hu, PROHARDVER, Toshiba. A nyertesek kapnak egy tiszteletjegyet is a Hacktivity 2007 konferenciára, és az IT.news szerkesztőségének elismerő oklevelét is átvehetik szeptember 22-23-án, a Fonó Budai Zeneház kulturális központban megrendezésre kerülő rendezvényen.

Díjak:

AQUA Computer: 2 db Viewcon vezeték nélküli PC-zár
Könyvlelő.hu: Kevin D. Mitnick-William L. Simon A legendás hacker (I-II. kötet)
NETGO.hu: 2GB JetFlash pendrive ujjlenyomat-olvasóval
NOD32: 1 éves előfizetés a NOD32 antivírus rendszerre
NOTEBOOKSPECIALISTA.HU: a dobogósoknak egy Kensington Pocket Mouse
PROHARDVER Informatikai Kft.: Creative-hátizsák és a Tűzfal (USA - 2006) című DVD
Toshiba: 80 GB 2,5" USB 2.0 külső HDD

 


Szponzorainknak is köszönjük a játékot!

 

Azóta történt

  • A root sem mindenható

    Béres László az SELinux biztonsági rendszert fogja bemutatni a Hacktivity konferencián. Interjú.

Előzmények