Nyereséggel kezdte az évet az Antenna

Az Antenna Hungária Rt. (AH) a korábbi milliárdos veszteség után 893 millió forint nyereséget ért el, a javulás azonban főként egyszeri tételeknek köszönhető.

Az árbevétel soron már nem ilyen szép a növekedés, a 6,15 milliárd forint ugyanis megegyezik a bázisidőszaki értékkel. A látványos javulásban más tételek játszottak szerepet, hiszen több mint egy milliárd forint származott a pénzügyi bevétel soron abból, hogy a cég eladta leányvállalatán, a HUNSAT Rt.-n keresztül az EUTELSAT nemzetközi űrtávközlési cégben lévő részesedését. Így a társaság pénzügyi műveleteinek eredménye - a bevételek 1,4 milliárddal nőttek, míg a kiadások 800 millió forinttal csökkentek - másfél milliárd forintos mínuszból 768 millió forintos nyereségbe csapott át. Emellett tavaly kikerült a konszolidációs körből a Vodafone Magyarország Rt, mivel 2003 októberében lejárt a 30 százalékos részesedés megtartását lehetővé tevő opció is. (Az Antenna 2003 első negyedévében még egy milliárd forintot meghaladó összeget számolt el a Vodafone miatt.)

Anyavállalati szinten az AH szintén nyereségesen gazdálkodott, árbevétele a tavalyi év hasonló időszakához képest 3 százalékkal emelkedett. Az üzleti eredménye 1,1 milliárd forintot tett ki, mely 45 százalékos emelkedés a tavalyi évhez képest, míg a mérleg szerinti eredménye duplájára, 338 millió forintra nőtt.

Azóta történt

Előzmények