Nyereséget tervez az év végére a BenQ Mobile

Hirdetés

Folytatódik a szerkezeti átalakítás a BenQ Mobile-nál, a tajvani BenQ Corporation új üzleti egységénél. Idei 500 millió eurós tervezett költségmegtakarításával a mobiltelefon-gyártó a kitűzött céloknak megfelelő úton halad, és a 2005. negyedik negyedéves adatok szerint csak a működési költségeken már több mint 100 millió eurót spórolt egy év alatt. 2006 végéig további 100 millió euró költségcsökkentést terveznek ezen a területen – áll a cég közleményében.

Az átalakítás részeként központosítják a németországi fejlesztési munkákat a müncheni és kamp-lintforti telephelyeken, így az Ulmban lévő fejlesztőrészleget bezárják, és 45 dolgozót Münchenbe helyeznek át. A nemzetközi ügyfélszolgálat 380 munkatársát 2006. június végére egy külön cégbe szervezik ki. Az új cég szórakoztatóelektronikai cégek számára lát majd el ügyfélszolgálati teendőket világszerte 80 országban, 240 müncheni, kamp-lintforti és bocholti alkalmazottal.

A BenQ Mobile vezérigazgatója úgy véli, hogy a szerkezeti átalakításnak és a termékfejlesztéseknek köszönhetően, a vállalat jó úton halad. „Év végére nyereségesek kívánunk lenni” – nyilatkozta Clemens Joos.

A vállalat 2006 első negyedévében 12 mobiltelefont dobott piacra az új BenQ-Siemens márkanév alatt. Egy erős termékportfólióra szüksége is van a cégnek, mivel piaci részesedése a Siemens mobilüzletágának tavaly nyári megvásárlása után 4,7 százalékra esett vissza az egy évvel korábbi 6,5 százalékról.

Azóta történt

Előzmények