Hirdetés

Nyáron nyílik az első robothotel Japánban

Hirdetés

Július 17-én Japánban megnyílik a világ első, 90 százalékban robotok által vezetett szállodája.A  Sasebo (佐世保市 - Szaszebo) városában, Huis Ten Bosch szórakoztatóközpontban épülő hotelben az egyágyas szoba egy éjszaka 7000 jen, azaz kb. 16 000 forint lesz, a kétágyas bérléséért pedig nagyjából húszezer forintot kérnek majd. A két épületből álló szállodakomplexumnak csak az első felét adják át idén nyáron, ekkor 72 szobával várják majd a látogatókat, jövőre pedig megduplázzák ezt a számot.

Szinte mintha élne
Szinte mintha élne [+]

A Henn na Hotelben (Különös Hotel) a robotok elsősorban költségcsökkentő tényezők lesznek, ahogy az energiatakarékos áramellátás is az üzemeltetés díjainak alacsonyan tartása miatt kerül felhasználásra. A recepción a japán hölgyek képére formált Kokoro Actroid androidjaival találkozhatnak majd a megpihenni vágyók, akik japánul, kínaiul, koreaiul és angolul is beszélnek. Kulcsot vagy kártyát viszont nem kapnak a szobákhoz a vendégek, a beléptetést arcfelismeréssel oldják meg az üzemeltetők. Akik nem járulnak hozzá az arcmásuk rögzítéséhez, érintésmentes kártyát kapnak a szobájukhoz.

Robotok dolgoznak a hotelben
Robotok dolgoznak a hotelben [+]

A szobákat (és a teljes szállodát) robotok takarítják majd, ahogy a csomagokat is gépek hurcolják a vendégek és a londiner helyett. Mindezzel a tulajdonos szerint nagyjából harmadára csökkennek az üzemeltetési költségek. Ha a szobák száma kevésnek bizonyul és túljelentkezés alakul ki, az éjszakákat aukciókon értékesítik majd, de ezeket is maximalizálni fogják, az egyágyas szoba árát például 14 000 jenben, azaz nagyjából harmincháromezer forintban.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények