Hirdetés

Elárulta az NVIDIA, hogy mennyit keresett a kriptobányászokon

A negyedik negyedéve során úgy 100 – 300 millió dolláros árbevételt köszönhetett a kriptovalutákat bányászóknak az NVIDIA.

Az NVIDIA nemrég adta ki a negyedik negyedévéről és a 2021-es pénzügyi évéről szóló jelentését.

Hirdetés

Ebből kiderült, hogy a legutóbbi negyedév során az NVIDIA rekordot jelentő, 5 milliárd dolláros árbevételt ért el. Ez éves szinten 61 százalékos növekedést jelent. Ebből az árbevételből 2,5 milliárd dollárt a vállalat játékokra szakosodott ágazata termelt ki. Az éves árbevétel 53 százalékkal, 16,68 milliárd dollárra nőtt.

Az NVIDIA úgy becsüli, hogy a kriptovalutákat bányászóknak nagyjából 100 – 300 millió dolláros árbevételt köszönhet. Colette Kress pénzügyi igazgató szerint ez a legjobb becslésük, ugyanis a partnergyártóknak eladott GPU-k végfelhasználási módját nem tudják pontosan követni. Vagyis az összeg valójában sokkal magasabb is lehet.

Bár az NVIDIA igyekezett a bányászok számára használhatatlanná tenni a GeForce RTX 3060-at, a már kiadott kártyákhoz nem nyúlt. Ezen felül reméli, hogy az új CMP kínálata segít majd enyhíteni az Ampere-alapú kártyák hiányát. A CMP kártyák eladásaiból az év első negyedévében 50 millió dolláros árbevételt remélnek. A globális chiphiány persze így is probléma lehet.

Az NVIDIA igyekezett megnyugtatni a befektetőket: a cég szerint nem valószínű, hogy megismétlődne a 2018. januárjában látott kriptopénzpiaci összeomlás. A vállalat úgy gondolja, hogy mivel egyre több cég és pénzügyi intézet fogadja el a kriptopénzeket, ezért azok egyre inkább velünk maradnak.

Jensen Huang ügyvezető pedig kijelentette: ha lesz is kriptopénzes összeomlás, a használt videokártyák nem árasztják el a piacot úgy, mint legutóbb. Szerinte a bányászok megtartják majd a grafikus vezérlőket, abban a reményben, hogy az árfolyam újra növekedésnek indul. Legalábbis ezt reméli az NVIDIA.

Azóta történt

Előzmények