Hirdetés

Nemzeti Kiberbiztonsági Konferencia 2020, kicsit másképp

Idén online rendezik meg az eseményt, melynek középpontjában az online visszaélések és a digitális készségek állnak.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete 2020-ban, az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) keretein belül, ismét megrendezi a CyberSec elnevezésű Nemzeti Kiberbiztonsági Konferenciát, amely rendhagyó módon, kétnapos online eseményként, 2020. november 29-30-án kerül lebonyolításra.

Hirdetés

A hivatalos közleményben hangsúlyozzák a konferencia aktualitásait: mára a robbanásszerű technológiai fejlődés időszakában, a kiberbiztonság megteremtése és fenntartása olyan kiemelt fontosságú kérdés, melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni szinte egyetlen szakterületen sem. Kiemelten igaz ez egy olyan időszakban, mint amilyet a pandémia végett jelenleg is meg kell élnünk. A járvány következtében mind az állami, mind a magán szektor digitalizációja felgyorsult, ezt többen saját magukon is megtapasztalhatták. Ezt mutatja az otthoni munkavégzés és a digitális távoktatásra történő áttérés is, amely számos kihívást és megoldandó problémát tárt fel a szervezetek előtt is.

A CyberSec2020 Nemzeti Kiberbiztonsági Konferencia mindezekre egy online elérhető kerekasztal-beszélgetés sorozattal reflektál. A témák kiválasztásánál az ECSM idei két fő témaköre állt a fókuszban: az „Online visszaélések” és a „Digitális készségek”. Ez a két téma magában foglal minden olyan oktatási tevékenységet, melynek célja az emberek internetbiztonsággal kapcsolatos tájékoztatása, mindezek mellett pedig betekintést nyújt a jelenlegi potenciális kiberfenyegetésekbe, kihívásokba, ezzel is segítve a hétköznapi emberek és vállalkozások kockázatcsökkentését.

A CyberSec2020 során megvitatásra kerülő témák:

  • Zsarolóvírusok: célpontban az egészségügy

  • Honvédelem és kibervédelem

  • Az etikus hacker és a társadalom viszonya

  • Kiberbiztonsági tanúsítás

A konferencia a részletes programmal az alábbi linken érhető el, előzetes regisztrációra nincs szükség: https://cybersec2020.kiberhonap.hu/.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények