Novembertől hivatalosan is kapható az Xbox 360

Hirdetés

A Microsoft a lipcsei Games Convention rendezvényen jelentette be, hogy Magyarországon – csakúgy, mint a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Lengyelországban – november 3-án kezdi meg a hivatalosan is támogatott Xbox 360 játékkonzol és játékok fogalmazását. Bár a gép eddig is megvásárolható volt hazánkban, a szoftvervállalat itthon nem támogatta ezt a termékvonalat, de – amint arról már tavaly decemberben elsőként beszámoltunk – már több mint egy éve dolgozott a piaci bevezetés hátterének megteremtésén.

A hivatalos forgalmazással a hazai leányvállalat reményei szerint rendezettebb viszonyok alakulhatnak ki a piacon, tisztességesebb árpolitikával. A felhasználók számára további előnyt jelent majd a részletes tájékoztatás és a teljes körű terméktámogatás is. Emellett – tudtuk meg a Microsofttól – az Xbox Live használata egyszerűbbé válik, hiszen nem kell majd különféle trükköket alkalmazni a fizetős prémium szolgáltatások igénybevételéhez, és tervezik egyes játékok magyarítását is.

A helyi támogatás segít az esetleges termékhibák kezelésében is. Emlékezetes, hogy az első Xbox tűzveszélyes tápkábelének visszahívásában a magyar vásárlók – mivel hivatalosan a készülék hazánkban nem volt forgalomban – nem tudtak részt venni. A hazai leányvállalat a konzol javasolt fogyasztói árát az alaprendszer esetében 74 999, míg a külső merevlemezzel és további extrákkal szállított kiszerelésnél 99 999 forintban állapította meg.

Az Xbox 360 még az idén további országokban – Indiában és Brazíliában – is megjelenik, a jövő év végére pedig már közel 40 országban lesz megvásárolható. A kelet-európai premier – egyben a nagy rivális Sony PlayStation 3 megjelenésének tervezett – időpontjára már 10 millió felett lesz az eladott Xbox 360 gépek száma – kalkulál a Microsoft.

Azóta történt

Előzmények