November végére kész a Vista és az Office 2007

A Microsoft tegnap elárulta, hogy a Windows Vista operációs rendszert és az Office 2007 irodai programcsomagot november 30-án leplezi le – igaz, egyelőre csak a vállalati ügyfelek előtt. A mezei felhasználók számára is hozzáférhető változatok jövő év januárjára ígért premierjének pontos dátumát egyelőre nem közölték. Egyes internetes források úgy tudják – mint írják: „megbízható forrásból” –, hogy a szélesebb publikum számára két hónappal később, január 30-án lesz a termékbemutató.

A mennyiségi licenceket használó céges ügyfelek számára rendezett premier dátumát sem verte nagy dobra a szoftvercég. A bemutatóról egy e-mailben küldött meghívóból értesült a sajtó: ebben a Microsoft egy, a termékek üzleti változatainak kiadása alkalmából szervezett rendezvényre invitálja a címzetteket. A New York-i eseményen – ahol a Vista és az Office 2007 mellett bemutatják az Exchange Server 2007-et is – Steve Ballmer elnök-vezérigazgató lesz a házigazda. A meghívó arra is felhívja a figyelmet: tíz éve nem volt arra példa, hogy e fontos termékek új verzióit egy időben indítsa útjára a vállalat. (Más kérdés, hogy ez ezúttal sokkal inkább kényszerűségből, mint tudatos forgatókönyv szerint alakult így.)

Amint arról több alkalommal beszámoltunk, a Microsoft az immár hatodik éve készülő Vista esetében először 2005-ös premiert irányzott elő. Ezt később az idei év második félévére halasztotta, majd márciusban a jövő év elejére tolta a bemutatót. Az Office 2007 bevezetését szintén márciusban tolták át 2007 januárjára, hogy a termék a Vistával egy időben kerüljön piacra.

A csúszások miatt a szoftvercég lemaradna az év legaktívabb időszakának számító ünnepi szezonról, ezért nemrég egy olyan akciót indítottak el, amelyben a vásárlók a karácsony előtt beszerzett, Windows XP-vel szállított PC-khez egy kupont kapnak, amellyel a Vista megjelenésekor kedvezményes áron vagy ingyenesen frissíthetik majd operációs rendszerüket.

Azóta történt

Előzmények