Novembertől kapható nálunk a Galaxy Tab

A Samsung Electronics hazai leányvállalata ma bejelentette, hogy novemberben Magyarországon is megkezdik a Galaxy Tab táblagép forgalmazását, itthon elsőként a T-Mobile-nál lesz elérhető a készülék.

Hirdetés

A szeptemberben bemutatott Samsung Galaxy Tab az egyik legígéretesebb iPad-rivális jelenleg a piacon. A Google Android 2.2 (Froyo) operációs rendszert futtató tablet 7 colos, 1024×600 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, amely természetesen támogatja a multi-touch érintésvezérlést. A gép lelke egy 1 GHz-en futó ARM Cortex A8 processzor és a mellé társított PowerVR SGX540 grafikus mag, mely 1080p felbontású HD-videók lejátszásával is megbirkózik, de található benne elő- és hátlapi kamera, 3G-, wifi- és Bluetooth-vezérlő és GPS is. A készülék a gyártó közleménye szerint egy akkumulátortöltéssel 7 órán keresztül képes videót lejátszani.

A Samsung által a Galaxy Tabre telepített alkalmazások között megtalálható a ThinkFree Office irodai programcsomag és egy e-könyv-olvasó is, melyhez Magyarországon egyelőre angol nyelvű könyvek, valamint magyar nyelvű napilapok és magazinok lesznek elérhetők.

A gép a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként T-Mobile kínálatában jelenik meg majd novemberben, hogy pontosan melyik naptól, azt egyelőre nem árulták el. Az operátor most még az árakról sem tudott felvilágosítást adni, csupán annyit mondtak el érdeklődésünkre, hogy a forgalmazás kezdete előtt néhány nappal hozzák majd nyilvánosságra a részleteket.

A Samsung Galaxy Tab elsőként, október elején Olaszországban került piacra, ahol kártyafüggetlen változatban 699 euróért vásárolható meg, de van olyan mobilszolgáltató is, amelyik a kétéves hűségszerződést – és egy meredek havi díjú csomagot – bevállaló ügyfeleknek akár 0 euróért is odaadja.

Azóta történt

  • Okostelefon junior pályázat

    Középiskolásoknak hirdet pályázatot okostelefonokra a Leövey Klára Gimnázium, a Fazekas Mihály Gimnázium és a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola a T-Mobile-lal együttműködve.

  • Egyelőre tarol az iPad

    A tabletpiacon a harmadik negyedévben alig volt versenytársa a 95 százalékos részesedést megszerző Apple-nek.

  • Nyomulnak az androidos táblagépek

    A Google rendszere lesz a második számú platform a tableteken, a Windows viszont csak nyomokban lesz felfedezhető.

  • Hamarosan megjelenik az első tabletnapilap

    Rupert Murdoch újabb kísérlete, a kizárólag táblagépeken olvasható The Daily a jövő év elején indul. Nem kell majd többet fizetni érte, mint egy appért.

Előzmények

  • Óriási siker a tablet

    A Gartner szerint az idén közel 20 millió táblagép fogy majd, jövőre pedig majdnem háromszor ennyi.

  • Hozzánk is eljut a Toshiba androidos táblagépe

    A japán gyártó több tablettel is készül, de az első modellt, a Folio 100-at csak Európába szánja. A hardverekhez alkalmazás- és multimédiás áruház is lesz.