1990. november 13.

Tim Berners-Lee, „a web atyja” elkészíti és közzéteszi a világ első weboldalát, mely a W3C archívumában ma is megtekinthető. Az oldal magáról az új technológiáról tartalmazott információkat.

Hirdetés

Web
Nagyításhoz klikk! a képre

Azóta történt

  • 1994. december 14.

    A World Wide Web Consortium (W3C) megtartja első ülését a Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT). Az Albert Vezza és Tim Berners-Lee kezdeményezésére létrejött szervezet a világhálón alkalmazandó fejlesztések szabványosítását tűzte ki céljául.

Előzmények

  • 1955. június 8.

    Londonban megszületett Sir Timothy John „Tim” Berners-Lee, aki Robert Cailliau-val együtt többek között a HTML és a HTTP protokollokat kifejlesztette, ezért a „web atyjaként” is emlegeitk. Az első weblapot a CERN munkatásaként készítette, majd már az MIT munkatársaként megalapította a W3C-t (World Wide Web Consortium), mely szervezet egyik nagy eredménye a CSS szabvány (Cascading Style Sheets) megalkotása volt.

  • 2000. január 26.

    A World Wide Web Consortium (W3C) szabványügyi testület bejelenti az XHTML (Extensible Hypertext Markup Language – kiterjeszthető HTML) jelölőnyelv megjelenését.