Novell: olcsó üzleti Linux

Hirdetés

A Novell Magyarország a mai napon bejelentette a vállalati és intézményi ügyfelek számára készült új generációs asztali Linux operációs rendszerének, a Novell Linux Desktopnak az elérhetőségét. A SUSE Linux vállalati környezetben bizonyított technológiájára épülő szoftver a 2.6-os kernelt használja. A különböző szintű támogatással, tanácsadással és képzéssel felvértezett – vállalati környezethez szelektált elemekből összeállított – terméket kihívóan alacsony áron indítja a Novell, nem is nagyon titkolva azt a nyilvánvaló szándékát, hogy jelentős részt kíván kihasítani magának a Microsoft által uralt irodai szoftveralkalmazások piacán.

Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a Novell Linux Desktop várható piaca az első két évben az a 20 százalék vállalati és intézményi asztali számítógép, ahol a nyílt forráskódú asztali operációs rendszer azonnali, logikus és költséghatékony alternatíva a jelenlegi megoldásokkal szemben. „A Novell Linux Desktop bevezetése a gépeknek csak ezen a 20 százalékán több mint 10 milliárd forintos megtakarítást jelenthet a magyarországi vállalatok és intézmények számára” – tette hozzá Szittya.

A termék induló licencára egy felhasználó esetében 9 900 forint, ami a folyamatos frissítést is tartalmazza az előfizetett időszakra. A csomagban az OpenOffice.org irodai szoftverei, a Mozilla Firefox böngésző, Novell Evolution kliensszoftver és a ZENworks Linux Management található, valamint azonnali üzenetküldés lehetséges a leggyakrabban használt formákban, és az iFolder 2 klienssel szinkronizálni lehet a munkaállomás állományait a központi iFolder szerverrel. Ezeken kívül a pakkban megtalálhatók még az olyan alkalmazások is, mint a Macromedia Flash Player, a RealPlayer, az Acrobat Reader és a rendszergazdák munkájához szükséges YaST modul.

Azóta történt

Előzmények