E-könyvesboltot nyitott a Nokia

A Nokia elindította a Windows Phone alapú okostelefonjain működő e-könyvesboltját. A Nokia Reading néven futó szolgáltatás – melyet a február végi Mobile World Congress (MWC) szakkiállításon harangozott be a finn vállalat – jelenleg hat országban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban és Spanyolországban érhető el, de még az idén további piacokon is elstartol.

A bolt használatához szükséges app a Marketplace Nokia Collection gyűjteményéből tölthető le. Az alkalmazásban a könyvolvasó és in-app vásárlással működő áruházi modul mellett egy külön hírolvasó szekció is megtalálható lesz, ahol az előfizetett digitális magazinok tartalmait érhetjük el. A cég hangsúlyozza: a már nem jogvédett munkákból álló ingyenes gyűjtemény mellett jelentős angol és helyi nyelvű könyvrepertoárból lehet válogatni, de hogy pontosan hány könyvet takar a jelző az egyes országokban, azt nem közölték.

A Nokia az indulást bejelentő blogbejegyzésben megmosolyogtató módon láttatja hatalmas újításként mindazokat az alapszolgáltatásokat, melyeket a hasonló e-könyves alkalmazások és -boltok kínálnak. Ilyen a gépelés közben javaslatokat feldobó és műfaj szerint szűkíthető kereső, a betűk nagyíthatósága, illetve az éjszakai mód, amely sötétben invertálja a képet: fekete háttéren fehér betűket rajzol ki, hogy kevésbé vakítsa el a felhasználót.

A Nokia azt ígéri, a könyváruház erőssége a helyi nyelvű kínálat lesz, azt ugyanakkor nem tudni, hogy Magyarországon egyáltalán elindul-e a szolgáltatás. A Nokia Reading jelenleg Lumia 610, 710, 800 és 900 típusú készülékeken működik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények