Nokia mobiltelefonok – a velünk élő legenda!

Az nem is lehet kérdés, hogy a Nokia a valaha volt egyik legfontosabb telefonos márka. A XIX. század közepén alapított cég 1987-ben dobta piacra első mobiltelefonját, amely azonnal óriási sikert aratott, és ezzel egy bő húsz éven át tartó elképesztő sikertörténet vette kezdetét. A vállalat legendás modelleket tett le az asztalra, azonban az Android operációs rendszerre épülő készülékek és az iPhone-ok előretörésével légüres térbe került, és 2010-re elveszítette piacvezető pozícióját.

A telefonos részleget az inkább hálózatfejlesztésre fókuszáló Nokia anyacég 2014-ben eladta a Microsoftnak a névhasználati jogokkal együtt, de a redmondi óriás láthatóan nem tudott mit kezdeni a világ egyik legismertebb brandjével, és miután saját Windows Mobile operációs rendszerükkel kudarcot vallottak, a Nokia mobiltelefonok egy időre eltűntek a nagyközönség elől. 2016-ban aztán fordult a szél, hiszen felbukkant a Nokia Corporationhoz ezer szállal kötődő HMD Global nevű cég, amely feltámasztotta a tetszhalott állapotban lévő márkát.


[+]

Nekik köszönhetően a Nokia mobiltelefonok újjászülettek, és évek óta elérhetőek az okostelefonos piacon. A HMD Global komoly energiákat mozgósított annak érdekében, hogy a Nokia mobiltelefonok választékával szó szerint mindenkinek tudjanak megfelelő készüléket kínálni, így mostanra palettájuk az olcsó, hagyományos kialakítású telefonoktól a modernizált banántelefonon, strapamobilokon, középkategóriás termékeken át egészen a döbbenetenes kamerarendszerrel és igen erős hardverrel ellátott, Nokia 9 PureView csúcsmodellig terjed.

Természetesen az iparági trendekhez igazodva a HMD Global sem áll le egy pillanatig sem a fejlesztésekkel, és neves partnereikkel együttműködve dolgoznak az új telefonokon. Ennek köszönhetően az év szinte minden szakaszára jut egy-egy friss készülékről szóló bejelentés, tehát a Nokia mindig tartogat a tarsolyában egy-két forró újdonságot.

A Nokia mobiltelefonok megvásárolhatóak az Alza.hu-n.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt