Nokia 6260: a smarttelefon

Hirdetés

Az idei, Szingapúrban és Helsinkiben egyidejűleg megrendezett Nokia Connection konferencián egy izgalmas, összecsukható smarttelefont mutatott be a finn gyártó. A 6260-as jelzésű smarttelefon a mobil szakemberek számára a legújabb mobiltechnológiájú szolgáltatásokat és alkalmazásokat kínálja, többek között "push to talk" adóvevőt, elektronikus levelezést, dokumentumok és prezentációk megtekintésének lehetőségét, Bluetooth kapcsolatot és összecsukható VGA kamerát. A háromsávos Nokia 6260 smarttelefon Series 60 platformon és Symbian operációs rendszeren alapul. A készülék szállítása a tervek szerint 2004 harmadik negyedévében kezdődik Európában, Afrikában, a Távol-Keleten és az amerikai kontinensen, becsült (nem támogatott) eladási ára várhatóan 400 euróról indul.

"A Nokia 6260 smarttelefon fejlett szolgáltatáskínálata és nagy teljesítménye határozott előnnyel jár az üzletemberek számára" - mondta Kai Öistämo, a Nokia Mobile Phones üzletágának alelnöke. "A Nokia 6260 smarttelefon segítségével az üzleti felhasználók útközben is megőrizhetik hatékonyságukat. A prezentációk és dokumentumok megtekintésének lehetősége, az adóvevő-funkció, az álló- és mozgókép-rögzítés, és az adatszinkronizálás révén menet közben is tarthatjuk a kapcsolatot munkahelyünkkel és családunkkal. A Nokia 6260 emellett mobil VPN (virtuális magánhálózat) klienssel is rendelkezik, így az üzleti felhasználók hozzáférhetnek vállalati e-mailjükhöz és a céges hálózathoz."




A Nokia 6260 smarttelefon mind megjelenésében, mind funkcióiban rugalmas. Beszélgetéshez kinyitva használhatjuk, de ha az interneten szeretnénk szörfözni vagy az alkalmazásokat akarjuk elérni, akkor kijelzővel kifelé hajthatjuk össze. Fotózáshoz elcsavarhatjuk a kijelzőt, ha pedig a táskába szeretnénk csúsztatni, vékonyra összecsukhatjuk a készüléket. Munkaeszközként használva a Nokia 6260 jelentősen megnöveli hatékonyságunkat az egyetlen gombnyomással aktiválható push to talk* adóvevő szolgáltatás segítségével, amellyel gyorsan felvehetjük a kapcsolatot munkatársainkkal vagy akár egy egész csoporttal. A jelenlét szolgáltatással bővített névjegytár értesíti privát és munkahelyi kapcsolatainkat arról, hogy mikor vagyunk elérhetőek, így mindkét fél időt takaríthat meg. Kéznél van az e-mail, és mivel a prezentációk és dokumentumok a telefonon is megtekinthetők, a felhasználó közvetlenül a készüléken fogadhatja a kompatibilis mellékleteket. Az adatszinkronizálás révén pedig helyben vagy távolról is frissíthetjük határidőnaplónkat, névjegytárunkat és tennivalólistánkat.

Böngésző üzemmódban a mobil xHTML- és a HTML-böngészők hozzáférést biztosítanak mobilinternet oldalakhoz, ugyanakkor a menü, az alkalmazások és a telefonfunkciók gyors elérhetőségét is garantálják. A Nokia 6260-hoz cserélhető, e-mailmellékletek, képek, videofelvételek és szövegek tárolására alkalmas multimédiás memóriakártyák használhatók.

Az új smarttelefonnal egy időben mutatták be a Nokia vezeték nélküli billentyűzetet is. A Bluetooth technológiát alkalmazó vezeték nélküli billentyűzettel gyorsan és könnyen megoldhatjuk a személyes adatok rendezését és az adatbevitelt. A Nokia 6260 smarttelefonhoz hasonlóan a gyors használhatóság és a kényelmes tárolás érdekében a Nokia vezeték nélküli billentyűzet is összecsukható.

*Egyes szolgáltatások és funkciók elérhetősége a hálózattól és/vagy a SIM-kártyától, valamint a készülékek kompatibilitásától és a támogatott tartalomformátumoktól függhet.

Előzmények