Node.js fejlesztői eszközök Visual Studio alá

Sok, szerveroldali alkalmazásokat fejlesztő szakember kívánsága teljesült tegnap, a Microsoft ugyanis végre elérhetővé tette a Node.js Tools for Visual Studio alfa verzióját, melynek segítségével végre Windows környezetben is hatékonyan lehet JavaScript-alapú szerveroldali alkalmazásokat írni, módosítani, debugolni közvetlenül Visual Studio alatt. Az új eszköz teljes VS integrációt kapott – így például működik az intelligens kódkiegészítő funkció is – és a Microsoft a jól bevált dolgokhoz nem nyúlt hozzá, így a Node.js Tools for VS az alap V8 debuggert és node binárist használja.

Hirdetés

Az új eszköz lehetőséget biztosít az alkalmazások Windows Azure-ba történő egyszerű telepítésére, valamint a távoli hibakeresésre és hibajavításra is. A Node.js Tools for VS a Visual Studio 2012-es és 2013-as változatával kompatibilis, és fejlesztői nagyrészt a Visual Studio alá a Python-támogatást elkészítők közül kerültek ki.

A csapat egyik tagja, Scott Hanselman egy rövid használati útmutatót is közzétett blogján, aki pedig ennél részletesebb képet szeretne kapni, kattintson az alábbi, negyedórás videóra.

Azóta történt

Előzmények