NOD32 vakok és gyengénlátók számára

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete elkészítette a NOD32 látáskárosultak számára optimalizált dokumentációját és azokat a szkripteket, melyek a széles körben használt, a Freedom Scientific által forgalmazott JAWS for Windows képernyőolvasó program segítségével könnyen kezelhetővé teszik a vírusirtó rendszer kezelőfelületét vakok és gyengénlátók számára. A munka utolsó lépcsőjeként a www.nod32.hu/jaws címen egy olyan weboldal is kialakításra került, amely a projekttel kapcsolatos informálódást és a vírusirtó szoftver letöltését könnyíti meg a látáskárosultak számára.

„Fontosnak tartom a számítógépek biztonságát. A számítógép az az eszköz, mely a látássérülteket mind tanulásukban és munkájukban, mind pedig szórakozásukban segíti. Egy megbízható, gyors és könnyen kezelhető rendszert kívánunk a látássérült felhasználók kezébe adni.” – összegezte az egyesületnek a számítógépes biztonság elérésére irányuló céljait és törekvéseit Sztakó Krisztina, az egyesület elnöke. A szoftvert forgalmazó Sicontact Kft. maga is támogatja a projektet, így a NOD32 antivírus rendszert 50 százalék kedvezménnyel nyújtja az egyesület számára, mely viszonteladóként fogja értékesíteni és támogatni a szoftvert, és elvégzi a kedvezményre történő jogosultság elbírálását is.

Azóta történt

  • Egy férfi, egy ESET

    PhD-hallgató, gitáros és nem mellesleg a NOD32 vírusirtót forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezetője. Interjú Csiszér Bélával.

Előzmények