Hirdetés

Használhatatlan videókártyákkal üzletelt – lebukott

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egy jól ismert csalót fogott el.

Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztály a múlt hét közepén jelentette be, hogy nyomozást indított többrendbeli csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 36 éves pócsmegyeri férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint T. György egy számítástechnikai eszközöket hirdető weboldalon több alkalommal hibátlan állapotú videókártyákat kínált eladásra, próba-, illetve visszavásárlási garanciával. A hirdetésre jelentkezőkkel telefonos egyeztetést követően személyesen találkozott, és a vételár fejében átadta részükre az árut. A vásárlók azonban a kártyák kipróbálása után észlelték, hogy azok nem működnek, továbbá a garanciát sem tudták érvényesíteni, mivel a garanciajegyekről kiderült, hogy hamisítványok. Az eladó ezt követően a megadott telefonszámon elérhetetlenné vált.

A kibernyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, majd 2020. augusztus 26-án hajnalban kutatást tartottak az otthonában, ahol számítástechnikai eszközöket foglaltak le. A férfi az előállítását követő gyanúsítotti kihallgatása során részben beismerő vallomást tett, az eljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.

Sajnos a Prohardver lapcsalád apróhirdetési oldalán, a Hardveraprón is előfordulhat ilyen típusú visszaélés, amitől csak a fokozott elővigyázatosság védhet meg – erre folyamatosan felhívjuk a felhasználók figyelmét is.

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények