Újra díjazta a közeljövő szakembereit az NMHH Médiatudományi Intézete

A média- és hírközlési jog aktuális kérdéseit kutató tehetséges hallgatókat és konzulenseiket ismerték el a pályázaton. A legnépszerűbb témák egyre inkább az internethez kötődnek.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatudományi Intézete (MTMI) az Országos Tudományos Diákköri Konferenciához (OTDK) kapcsolódó pályázatának eredményhirdetése történt meg tegnap. A díjakat Karas Monika, az NMHH elnöke adta át március 21-én az NMHH Ostrom utcai székházában.

Az elismeréssel járó oklevelet és fejenként százezer forintos pénzjutalmat tíz hallgató nyerte el, konzulenseik között pedig félmillió forintot osztott szét a hatóság. További négy különdíjas pályázó könyvjutalmat kapott. Az MTMI negyedik alkalommal írt ki pályázatot a kétévente megrendezett OTDK állam- és jogtudományi szekciójához kötődő, média- és hírközlési kérdéseket feldolgozó tudományos munkákra. A díjazott hallgatók hét egyetemről adták be dolgozataikat.

Karas Monika, az NMHH elnöke az ünnepélyes átadón hangsúlyozta a nyertes művek problémaérzékenységét. „Dolgozataikban olyan égetően aktuális kérdéseket vizsgálnak szakértői szemmel, mint a személyes adatok tulajdoni kérdései, az online gyűlöletbeszéd, a tárhelyszolgáltatók felelőssége vagy a Big Data és a demokrácia viszonya” – mondta a hatóság vezetője.

„A kutatásban különösen fontos a visszajelzés, hiszen ez alapvetően magányos tevékenység. Az intézet díjfelajánlásaival az eredményes munkát kívánja bátorítani, elismerni” – hangzott el Nyakas Leventének, az NMHH Médiatudományi Intézet vezetőjének köszöntőjében, aki kiemelte: az elmúlt nyolc évben alkalomról alkalomra nőtt az internettel kapcsolatos témákat feldolgozó pályaművek aránya – ez a trend most is folytatódott.

Az intézet célja a motiváció mellett az is, hogy a díjazott hallgatók kutatási eredményeit szélesebb körben is megismertesse, ezért a verseny után felajánlja a nyertes pályaművek publikációját az MTMI weboldalán – ezek néhány napon belül olvashatók a http://nmhh.hu/mtmi/kiadvany-tanulmany linken.

A díjazott dolgozatok:

NMHH MTMI
[+]

Különdíjasok:

NMHH MTMI
[+]

 

Azóta történt

Előzmények