Hirdetés

2019. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tech rovat

Milliárdos bírság a Nintendo-kalózoknak

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Nagyon komolyan megbüntettek egy céget, amely ingyenesen tett elérhetővé játékokat és emulátorokat, de járhattak volna rosszabbul is.

Hirdetés

Az amerikai Nintendo képviselet megelégelte, hogy egy cég olyan weboldalakat üzemeltet, amelyeken keresztül ingyenesen érhetőek el az egyébként legálisan pénzbe kerülő játékok, és az olyan emulátor szoftverek, amelyek ezek futtatására alkalmasak.


[+]

Egészen konkrétan a LoveROMs.com és a LoveRETRO.co nevű site-okról volt szó, amelyek havonta 17 millió látogatót vonzottak, és amelyeket egy arizonai pár működtetett. A Nintendo felvette a kapcsolatot a hatóságokkal, eljárás indult, most pedig ítélet született az ügyben. Ennek értelmében Jacob Mathiast és Cristian Mathiast 12,5 millió dolláros bírság megfizetésére kötelezték, ami nagyjából 3,5 milliárd forintnak megfelelő összeg. Még így is jól jártak egyébként, hiszen a Nintendo eredetileg minden játékért 150 000 dollárt, és minden jogtalanul felhasznált védjegyért 2 millió dollárt követelt, ami több, mint 100 millió dolláros büntetést jelentett volna.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.