Bréking: Választ kaptunk a minisztériumtól!

Nemrég írtunk arról, hogy a kormányzat által tervezett intézményfelszámolási projektben az előzetes listán a jogutód nélkül (esetlegesen) megszüntetendők között szerepel egy nagy múltú, vitathatatlan érdemű és tekintélyű intézmény, a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) is.

Hirdetés

Az ügyben kerestük a NIIFI vezetőit is, ám ők arra hivatkoztak, hogy költségvetési intézmény lévén közvetlenül nem nyilatkozhatnak. Ezek után – megvárva, hogy a felelős miniszter, Seszták Miklós megérkezzék mongóliai küldetéséről – ma megkerestük a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot a következő kérdésekkel:

  • valóban meg kívánják szüntetni az NIIFI-t?
  • van még esély e döntés megváltoztatására?
  • amennyiben tényleg jogutód nélkül szűnik meg az intézet, ki és hogyan veszi át feladatait?

A minisztérium nevében az illetékes helyettes vezető (a Kommunikációs Főosztályról) példás gyorsasággal válaszolt, ezt a választ szó szerint közöljük:

A kormány – számos szakmai szervezettel való konzultációt követően – az ország versenyképessége érdekében bürokráciacsökkentésre törekszik. Számos, az állampolgárokat és a vállalkozásokat érintő egyszerűsítés után a kormány átvizsgálja az intézményrendszerét is. Ennek alapján több mint 70 állami, országos háttérintézmény, költségvetési szerv átszervezését, illetve megszüntetését tervezi. A kormány – ahogy a január 21-i Kormányinfón is elhangzott – várhatóan február 10-én dönt a részletekről, azt követi majd a végrehajtással kapcsolatos feladatok meghatározása.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NIIF

Azóta történt

Előzmények