Kriptohitelezőket zárattak be New Yorkban

Két kriptohitelező platformot is felszólítottak New York államban, hogy fejezze be a működését.

Miután New York főügyésze, Letitia James a bíróságon győzött a Coinseed kriptotőzsdével szemben, és elrendelték annak bezárását, most két kriptohitelező platformot szólított fel New York állam, hogy szüntessék be a működésüket (további háromtól pedig információkat kértek a működésükről).

Hirdetés

James szerint az államügyészség olyan bizonyítékok birtokában van, amelyek tanúsítják, hogy a kriptohitelezők törvénytelenül árulnak és kínálnak részvényeket.

Az eset kapcsán megjegyzik a szakértők, hogy az eddig szürkezónaként működő ágazatra egyre nagyobb erővel csap le az amerikai hatóság. James konkrétan februárban kezdeményezte a Coinseed bezáratását, amiért az befektetők ezreit károsította meg rejtett költségekkel és értéktelen digitális tokenek árusításával.

Az államügyész újfent figyelmeztette a befektetőket: extrém kockázatokkal néznek szembe, amikor kriptopénzbe fektetnek vagy azzal kereskednek. James hangsúlyozta továbbá, hogy mindenki máshoz hasonlóan a kriptoplatformoknak is be kell tartaniuk a törvényeket.

Azóta történt

Előzmények