Neves vizuáliseffekt-céget vásárol a Netflix

A VFX az egyik legfelkapottabb technológiai irányzat, a tartalomgyártók öntik bele a pénzt.

A vállalat közölte, hogy felvásárolják a müncheni központú Scanline VFX vállalkozást. A tranzakció várhatóan 2022 első negyedévében zárulhat le – a felek a vételárról nem adtak tájékoztatást.

Az 1989-ben alapított Scanline régi motoros a szakmában, szerte a világon vannak irodái: Vancouverben, Montrealban, Los Angelesben, Londonban, Szöulban, Stuttgartban. A Netflixnek is dolgoznak már jó ideje, pl. a Stranger Thingsben, de számtalan Marvel-produkcióban is jelen voltak, vagy éppen a Trónok harcában.

A Netflix közölte azt is, hogy a Scanline a felvásárlás után is önálló üzletágként fog működni, és kiszolgálhatja korábbi partnereit is.

Amy Reinhard, a Netflix stúdióműködtetésért felelős alelnöke elmondta, hogy a Scanline jól ismert munkatársai magas szakmai tudásáról, és a nagyvállalat azt tervezi, hogy jelentős befektetéssel támogatják a csapatot, hogy további fejlesztéseket és bővítéseket hajthassanak végre. Ugyanakkor, tette hozzá, akkora az igény a VFX-termékekre, hogy a Netflix ezek után is együttműködik a világ más stúdióival is, támogatásokkal segítik őket, hogy saját produkcióik szükségleteit ki tudják elégíteni.

Azóta történt

Előzmények